Bjud in till middag med Hawaii-tema

När vinden viner runt knuten och snön faller ned är det lätt att drömma sig bort till varmare breddgrader. Är reskassan skral kan du faktiskt ändå få resa bort till vajande palmer, parasolldrinkar och god mat för en kväll. Det fixar du nämligen genom att helt enkelt ordna en middag med Hawaii-tema.

Att bjuda hem människor för att umgås är alltid trevligt, men det blir nästan ännu trevligare om du ordnar ett tema på din bjudning. Vad passar då inte bättre än ett Hawaii-tema som påminner om sol och varmare tider? Här kan du läsa om hur du ska fixa en riktigt bra Hawaii-middag.

Så fixar du rätt mat och dryck

För att middagen ska bli riktigt trevlig bör du naturligtvis bjuda på god mat och dryck. Som huvudrätt kan det vara gott med en värmande gryta eftersom du trots allt befinner dig i kalla Sverige. Gör en god gryta av fläskytterfile, ett gott, mört och förhållandevis billigt kött. För att fläskytterfilén ska andas Hawaii behöver du dock tillreda den på rätt sätt. Vad sägs om en gryta med mandarinklyftor och ananas? Frukt i maten ger en tydlig signal om Hawaii. Även om du inte har råd att åka på charter på jullovet kan du ändå få en känsla av att befinna dig utomlands genom att servera rätt sorts mat. Till efterrätt kan du bjuda på en god Piña Colada-paj att njuta av.

Det måste naturligtvis också finnas en god dryck i glasen. Även den ska så klart också följa temat. Här är det kul att återigen ta upp ananas i menyn och servera en Pineapple Tonic, en mycket uppfriskande drink med smak av ananas.

Du får naturligtvis inte heller glömma att dekorera festlokalen. Ge gästerna blomsterhalsband och inred med kulörta lyktor, parasoll och palmer. Extra kul blir det om du ber gästerna komma klädda enligt temat.