Tips inför festhelgen i Stockholm

Är det dags att bege dig till storstan för att dricka drinkar, dansa och ha kul? Då gäller det att planera festhelgen i god tid. Utbudet när det gäller barer, nattklubbar och restauranger är stort. Därför kan det vara bra att i förväg tänka ut den kommande helgens bravader.

Häng med för att få de bästa tipsen på hotell och boende i Stockholm. Dessutom några absoluta måsten för dig som tidigare inte festat i storstan!

Bo centralt för en optimal festhelg

Ett viktigt inslag när det vankas festhelg i Stockholm är att välja rätt typ av boende. Du måste helt enkelt ägna lite tid åt att hitta ett boende som passar ett partybesök i staden. Det optimala är att välja ett hotell i centrala Stockholm eftersom du hittar stans bästa nattliv just i innerstan. Med det sagt behöver du inte bo precis på centralstation, men det är en stor fördel om du håller dig inom tullarna och gärna i något av Stockholms livfulla områden. Kungsholmen eller trendiga Södermalm är utmärkta stadsdelar att boka hotell i när du ska ut på fest i stan.

  • Slipp lång transportsträcka med tunnelbana
  • Ta en drink på hotellet innan utekvällen börjar
  • Träffa andra partysugna hotellgäster

Bor du på ett centralt hotell blir det enklare att ta dig mellan uteställen och boendet. Dessutom kan det vara trevligt att skåla på hotellet och bara gå vidare ut i Stockholms pulserande nattliv. På de centralt belägna hotellen brukar i regel andra festglada resenärer husera, vilket kan vara kul!

Annorlunda utbud av barer och nattliv

I Stockholm finns ett rikt utbud av spännande barer att besöka under festhelgen. Det finns musik och stil för alla smaker. Du kan exempelvis inta en god drink på en kul Tiki-bar i stan eller varför inte boka en kväll på populära Thai-boat? Vill du hellre ha en lyxig utekväll är Östermalm rätt plats. Här finns det fina och nyöppnade restauranger att börja kvällen på innan du drar vidare på någon av stadsdelens häftiga inneklubbar.

Ett tips till dig som letar restauranger med bra stämning för fördrinkar är att kika in tips från kändisar. Bianca Ingrosso är exempelvis en tjej som kan Stockholms restauranger och även nattliv, utan och innan.