Så öppnar du en bar med Hawaii-tema

Drömmer du om en bar där man kan stiga in och känna sig som man befinner sig utomlands för en stund? Då skulle det passa dig perfekt att öppna en bar med Hawaii-tema. Här berättar vi vad du ska tänka på när du inreder en sådan bar.

Här hittar du inspiration till allt från bänkskivor till annan inredning.

Efter pandemin finns ett sugande behov efter nya barer. Vissa barer som fått lov att stänga under pandemin återöppnar till och med, därför finns det ingen bättre tid än nu att starta en bar.

Så lyckas du med din Hawaii-bar

För att kunna öppna en bar behöver du först och främst en lokal och ett tillstånd att servera alkohol. När du fixat det är det dags för det roliga, nämligen att inreda. Vill du ha en bar med Hawaii-tema passar det bra med en så kallad tiki-bar. Det är en bar som tar inspiration från de tropiska kulturerna och ofta inreds med material såsom bambu och bast. Det är viktigt att du tänker på materialvalen när du bygger din bar. Visst kan det kännas lyxigt med bänkskivor i marmor, men tyvärr är de inte så praktiska i en bar. Marmor får nämligen fula fläckar när det utsätts för syra, något som kan vara svårt att förebygga i en bar där man ofta blandar drinkar med både citron och lime. En bänkskiva i ett rostfritt material kan därför vara ett bättre alternativ. Glöm inte heller att lägga tid på att komma på härliga drinkar till din bar. Att drinkarna är goda är nämligen a och o för att en bar ska lyckas. Det är också viktigt att ha flera alkoholfria alternativ så att alla kan trivas på din bar. Är du bara noggrann med dina förberedelser kommer din bar med Hawaii-tema både bli välbesökt och populär. Vem vill inte låtsas som man befinner sig i ett tropiskt land för en stund.