Laguner i Sverige

en blå semesterupplevelse

Visste du att det finns blå laguner i Sverige? Dessa blå vattendrag är några av de vackraste naturunderverken ställena för ett dopp i Sverige. Vattnet är så klart att du kan se alla sorters vattenlevande djur simma omkring. Om du vill uppleva detta på egen hand är här några fantastiska laguner som är väl värda ett besök!

Djäknesundet

Djäknesundet är en blå lagun i Sverige som du kan besöka utan att behöva resa alltför långt från Göteborg. Djäknesundet ligger vid Vättern, och just den här lagunen kännetecknas av vackert, klart vatten och lugna vågor. Lagunen är ett populärt resmål för simmare och människor som tycker om att känna sig nära naturen.

Blå lagunen, Gotland

Om du bara vill testa ett svenskt blått badställe, se till att du också tar chansen att besöka den blå lagunen på Gotland. Just denna lagun ligger på norra delen av ön och den har blivit en av de mest populära badplatserna för turister såväl som lokalbefolkningen under sommaren. Vattnet här är otroligt klart! Men populäriteten gör också att det ibland kan bli trångt om badplatserna, så se till att vara tidig.

Kvinnersta kalkbrott

Om du vill bada i en lagun som är mer äventyrlig kan du besöka Kvinnersta kalkstensbrott. Denna speciella lagun skapades efter att detta kalkstensbrott fylldes på med regnvatten. Det är dock mycket brant ner till stranden, så den lämpar sig bäst för dykare eller för dig som gillar att klättra. Var försiktig!

Tänk på säkerheten

Utöver dessa finns det även andra kalkstensbrott och andra stränder som har blåskimrande vatten, men dessa är våra favoriter. Tänk på att hålla rent och snyggt efter dig när du är ute så dessa inte behöver stänga som den blå lagunen på Ekerö behövde göra. Trevlig simtur!