Fester på röda mattan & barer

Vad ska du ha på dig till ett evenemang?

Hur klär du dig för en kväll på stan? När du inte vet vad du ska ha på dig kan det vara svårt att fatta ett beslut. Ska du gå med jeans och en t-shirt eller ska du ta på dig kostym och slips? Du vill ju slippa skämma ut dig själv. Om du inte är säker kan du fråga någon som vet eller titta på webbplatsen för evenemanget, men även då kan det vara svårt att veta vad som förväntas. För att inleda den här diskussionen kommer vi att titta på några olika tillfällen: evenemang på röda mattan, vanliga barer och strandbarer.

Evenemang på röda mattan

Klädkoden för evenemang på röda mattan är vanligtvis smoking. För män innebär detta en smoking med slips och vit skjorta eller en kvällskostym. Kvinnor bär vanligtvis en hellång klänning. Båda könen bör planera att bära finskor, men män kan också ta med sig en jacka om evenemanget äger rum utomhus.

Barer

En t-shirt och jeans passar bra på de flesta barer. Se till att kolla webbplatsen för baren du ska gå till så att du vet vilken typ av klädsel som är lämplig innan du anländer. Det finns ofta mingelbilder eller andra foton där du kan se vad andra gäster har på sig, även om det inte skulle finnas någon skriftlig dresscode. Där kan du inte bara ta reda på vad du ska ha på dig utan också vilken typ av musik som kommer att spelas och om det finns någon liveunderhållning den kvällen. 

Strandbarer

Strandbarer har ofta en avslappnad klädkod. För män innebär det att du bör ha byxor och en skjorta med krage som passar för vädret. Kvinnor kan bära capribyxor eller en kjol med en blus, men undvik allt formellt som klackar. Vissa barer tillåter badkläder, men detta gäller inte alla, därför är det alltid bra att ha med dig en cover-up eller ombyte om du planerar att bada.