Så fixar du den bästa temafesten

Temafester är en av de roligaste tillställningarna. Barn såväl som vuxna älskar att klä ut sig. Den som anordnar temafesten bör se till så att alla detaljer, från inbjudan till musiken, följer det specifika temat.

Ska du anordna en temafest? Kul! Se till att planera inköpen i god tid så att du kan hitta de bästa dekorationerna för just ditt tema. Ju fler detaljer som följer temat desto bättre. Att handla festprylarna online är det bästa om du vill hålla nere kostnaderna och samtidigt ha tillgång till det största sortimentet.

Köp dekorationer online

Dekorationerna är viktiga på alla typer av fester, men kanske är de extra viktiga på temafester. Genom att köpa partyhattar, ballonger, servetter och andra roliga prylar kan du förstärka festens tema ytterligare vilket är roligt för alla gäster. Hos varuhus1.se hittar du allt för festen, oavsett om du arrangerar en temafest, födelsedagsfest eller kräftskiva. Här kan du bland annat inhandla följande festprylar:

  • Ballonger och vimplar.
  • Partyhattar.
  • Tårtljus.
  • Iskubsformar.
  • Muggar, tallrikar och servetter.
  • Hår- och ansiktsfärg.

Det finns många fördelar med att handla dekorationer online. Dels är utbudet oftast mycket bättre på nätet än i fysiska butiker. Dessutom är det nästan alltid billigare att handla online vilket gör att du kan hålla nere kostnaderna. Se dock till att planera festens tema och detaljer i god tid så att du hinner handla. Att komma på saker i sista sekund skapar sällan en bra fest. Planering är A och O för en lyckad temafest.

Tänk på detaljerna

För en lyckad temafest räcker det inte med att hänga upp några ballonger i temats färger. Det bästa är om alla detaljer, från inbjudning till tårtan, följer festens tema. Redan i inbjudningen bör det vara tydligt för gästerna vad som är festens tema och om det är förväntat att de ska klä ut sig. Lägg gärna ner lite extra tid för att få till en passande inbjudan som höjer förväntningarna på festen.

När det kommer till detaljer och pynt på själva festen är det bara att ösa på. Var kreativ och dekorera i alla utrymmen och vrår, exempelvis i entrén, på toaletten och utomhus om det är möjligt. Det är de små detaljerna som avgör stämningen.

Mat och dryck som följer temat

Mat och dryck är alltid centralt på kalas. Se därför till att allt på matbordet och i baren följer festens tema. Det gäller även tallrikar, glas och färgen på mat och dryck. Om du bjuder på buffé kan du pynta runtomkring de olika faten och stick gärna ner passande tandpetare. Skriv gärna passande skyltar med maträtternas namn vid varje uppläggningsfat.

Att bjuda på fördrinkar som följer temat är ett utmärkt sätt att få gästerna i rätt stämning direkt när de kommit innanför dörren. Om du anordnar en Halloweenfest kan du exempelvis bjuda på en Pumpkin margarita eller någon annan läskig dryck.

Musik, lekar och spel

Sist men inte minst bör du även anpassa festens musik, lekar och aktiviteter utifrån temat. På 70-talsfesten spelas 70-talsmusik, på Hawaii-festen spelas somriga låtar och så vidare. Köp gärna ett roligt spel som passar till kalaset.