Bygg en egen tikibar i trädgården

Skulle du vilja ha lite härlig utomlandskänsla hemma i trädgården? Då är ett förslag att du bygger en tropisk tikibar. Att göra en sådan behöver inte vara svårt, men kan skänka mycket extra glädje till sommarens fester.

Varför just en tikibar och inte bara en vanlig bar? Det är naturligtvis en smaksak, men om du vill ha en känsla av semester i din egen trädgård är en tikibar absolut att föredra framför en mer traditionell variant. En tikibar är en bar som har inspiration från tropiska kulturer, gärna polynesiska. Det innebär att baren dekoreras med tropiska inslag såsom exempelvis bambu, bast och andra bartillbehör som andas tropikerna.

Så bygger du en tikibar

Vill du bygga en tikibar till sommarens trädgårdsfester och mer avkopplande stunder? Det behöver inte alls vara så svårt. Egentligen är det mest detaljerna som gör att baren andas tikibar. Det går alltså utmärkt att köpa en vanlig stomme till en bar och dekorera den efter smak. Ett tips är att fästa bambu på utsidan av baren och skaffa ett parasoll i bast som tak. Du bör också investera i några barstolar i rätt känsla. Tänk grova och rustika material, gärna med inslag av bambu så blir det helt rätt. Du måste också se till att utrusta din bar med rätt bartillbehör, till exempel shakers, sugrör, glas och olika mått. På så sätt kan du blanda härliga drinkar på ett proffsigt sätt.

Vad ska man servera i en tikibar?

Vilken typ av drinkar är då rätt att servera i en tikibar? Traditionellt brukar man fokusera på drinkar baserade på rom, till exempel Mai Tai. Det fina med att ha en egen bar är dock att du får servera precis vad du vill i den. Frossa därför i olika drinktillbehör och se till att komplettera det hela med färsk tropisk frukt, till exempel ananas, melon och passionsfrukt. Det är även viktigt att se till så att det finns alkoholfria alternativ för den som inte vill dricka alkohol. Kom ihåg att det är viktigt att alla får en trevlig stund i din alldeles egna tikibar.